torsdag den 25. januar 2018

Ørn igen

Jens havde via SMS spurgt om der var interesse for en kajaktur - og det var det. Jan og jeg meldte tilbage at vi var friske, og torsdag kl 10 satte Jens og jeg af sted for at møde Jan der som sædvanlig roede fra Enø.
Jan havde tyvstartet, så vi mødtes en km's penge fra kanalen. Hurtigt blev vi enige om at turen skulle gå rundt om Gavnø. Vinden digterede at den bedste tur blev syd om Gavnø først - så ville vi ikke få så meget modvind.
Som sædvanlig var der meget roligt vand på vej frem mod broen.
Et stykke tid efter at vi var roet under broen ved slottet, tittede solen frem.
 Det gjorde også store flokke af fugle der fløj rundt over Fladstrand.
Lidt senere fik vi øje på et par ørne, der fløj højt på himlen langt væk. Heldigvis valgte den ene at tjekke kyststrækningen ud for os. Og da solen på samme tidspunkt tvang sine stråler gennem huller i skydækket, kunne vi sidde og nyde den flotte ørn i flot belysning. Desværre blev det ikke til ret gode billeder, da ørnen var for langt væk til at kameraet kunne fokusere. Men de sidder på nethinden!
Vi fortsatte til Karrebæksminde og stødte på endnu en ørn ved Karlsgab - Jan der færdes meget på Enøs enge fortalte at der pt er 6 ørne der holder til i området. Der er to gamle hvidhalede ørne der har rede på Gavnø og 4 ungfugle der af og til ses sammen i området - fx på Dybsø.
For at få lidt læ prøvede vi at følge kysten, men det var forlavvandet, så vi måtte ro lidt ud på fjorden. Vinden var nu heller ikke så slem, så vi nåede ret let Karrebæksminde. Her blev der rimet af og puttet lidt mad i munden. Jens tog en stående buffet.

Turen til Næstved var en ren walk over - strømmen var udadgående, men vi holdt os ude af sejlrenden og nød at have vinden ret i ryggen på turens sidste 7 km.

Hele turen var 21 km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar